Az ÁKK a megszokott 40 milliárd forintnál magasabb összeget, 50 milliárd forintot hirdetett meg jegyzésre keddi 3 hónapos dkj-aukcióján.

Az elsődleges forgalmazók 61,95 milliárd forint ajánlatából a meghirdetettel megegyező összeget fogadott el 2 bázisponttal az előző aukción kialakultnál kisebb, rekordalacsony átlaghozamon.

Az aukción elért 1,38 százalékos átlaghozam egy bázisponttal marad el a három hónapos lejáratra hétfőn a másodpiacon kialakult 1,39 százalékos referencia hozamtól.

A 3 hónapos diszkont kincstárjegyek aukciós hozama 2,90 százalékon kezdte az évet, egy évvel ezelőtt, 2013 szeptemberében 3,71 százalékon állt, míg 2013 elején 5,49 százalékon, 2012 elején pedig 7,67 százalékon.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!