Rekordot döntött a Dow

Erősen nyitottak a New York-i tőzsdeindexek kedden, a DJIA indexe már nyitás után nem sokkal napon belüli történelmi csúcsára is emelkedett.
NAPI, 2013. március 5. kedd, 16:25
Fotó: Napi.hu

A Dow indexe magyar idő szerint negyed ötkor 0,8 százalékos emelkedésben volt. Az index nyitás után nem sokkal 122 pontos emelkedéssel 14 236 pontig emelkedett, amivel új, napon belüli csúcsot állított fel, amelyet 2007 októberében döntött meg legutóbb. Az S&P-500 indexe 0,9 százalékos emelkedésben volt negyed öt körül, míg a Nasdaq 1,1 százalékkal járt az előző napi záróértéke felett.

A jó hangulatot erősítette a szolgáltató szektorról kijött ISM index is, ami az elemzők által várt 55 pontos értéket meghaladva februárban 56 pontra emelkedett a januári 55,2 pont után. Az új megrendelések indexe 3,8 ponttal 58 pontra emelkedett, a termelési alindex 0,5 ponttal 56,9-re nőtt, miközben a foglalkoztatási alindex 0,3 ponttal csökkent, de még így is 57 ponton állt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

labandy, 2013.03.05 17:01

@darthwader: Bedőltél a paráztatóknak? a DOW nem áll meg 14 500ig. Szevasz. a sok remegő kezű kisbüfikkel meg elszóratták a pappaerokat. A BUX kitörés előtt, oti 6K molly 22k telko 450, ricsi 37k. szevasz.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

darthwader, 2013.03.05 16:47

Éljen! Tulajdonképp mást sem hallani mostanában, hogy mennyire rózsás a helyzet mindenhol Detroit, Spanyol, Olasz, Görög, Portugál.

Nem baj, a lényeg, hogy fújódjon a lufi tovább.

Csak aztán nehogy 'véletlen egy bróker elüssön pár 0-t' és legyen egy újabb flash-crash. Mikor hirtelen mindenki menkülni próbál, lehet kicsit szűkös lesz a kijárat...

wader
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html