A Görögországgal és a válság továbbterjedésével kapcsolatos aggodalmak - azután, hogy a Fitch leminősítette a görög adósságot, a Moody's pedig 16 spanyol bankot - továbbra is meghatározóak a világ vezető piacain. A befektetők hangulatán javítottak némiképp a friss görög közvélemény-kutatási adatok, amelyek azt mutatják, hogy a választók mégis inkább az uniós paktumot támogató politikai erőkhöz húznak.

A tízéves német kötvényhozam délelőtt rekordalacsony szinten, 1,396 százalékon járt, ahogyan a kétéves is, amely 0,028 százalékig esett. A dollár eközben tovább erősödött, az euró jegyzése a négyhavi mélypontot jelenti 1,2655-ös szint körül legyezett, majd 1,27 közelébe korrigált.

A részvénypiac szintén pirosban áll, és úgy tűnik, november óta a legnagyobb heti veszteségüket produkálhatják az európai papírok. Az indexek ugyanakkor elmozdultak napi mélypontjukról: közép-európai idő szerint délben a Footsie 1,1, a CAC-40 0,4, a DAX 0,3 százalékos mínusznál járt.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!