Két és fél nap korrekció volt Amerikában, ezután tegnap újra nekiindultak a piacok, a Dow új csúcson zárt. Ugyanakkor látszik, hogy a fejlett és fejlődő piacok elváltak egymástól, a fejlődők alulteljesítenek.

A magyar piacon viszont van vevő, főleg OTP-ben, korábban Molban, legújabban pedig a Magyar Telekomban - mondta Bodor Csaba a Strategon üzletkötője. Ez érthető a novemberi alulteljesítés után, mivel nem vagyunk olyan magasan mint a lengyelek, van tér az emelkedés előtt.

Ennek ellenére az adókat ki kell fizetni, a cégek nem lettek jobbak, viszont a jó hangulat szárnyán még lehet tér a BUX előtt.
Kérdés, hogy egy esetleg elromló nemzetközi hangulatban mennyire marad felülteljesítő a magyar piac - tette hozzá Bodor.

Továbbra is az OTP teljesíthet legjobban, a shortzárások is segíthetik az emelkedést.
A Molban viszont nem lát nagy fantáziát az üzletkötő. A BUX-ot tekintve egy-másfél százalékos plusz könnyen összejöhet ma.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!