A dollárban mért konszolidált árbevétel 639,6 milliós volt, itt 19,8 százalékos volt a növekedés. Az üzleti eredmény 2005 első kilenc hónapjában 25,977 milliárd forintot tett ki, ami 7,1 százalékos emelkedést takar. Az üzleti eredményhányad 2005 első kilenc hónapjában 20,8 százalék volt, szemben a bázis időszakban elért 21,9 százalékkal. A jelentéshez fűzött kommentár szerint a FÁK régióban és az EU tagállamaiban jelentős forgalomnövekedést ért el a cég, ami ellensúlyozta az USA-ba irányuló szállítások csökkenését. A cég exportnövekedésének motorja a FÁK-térségben elért 48,5 százalékos forgalombővülés volt. Bogsch Erik vezérigazgató mai sajtótájékoztatóján a negyedéves teljesítményt értékelve elmondta: a 24 százalékos üzemi eredményhányad magasabb a vártnál, ám hosszabb távon a 20 százalék körüli érték lehet reális. A társaság kiválóan teljesített az orosz piacon, 126 millió dolláros árbevétel döntő része, mintegy 90 millió dollár származott a rendes üzletmenetből, a fennmaradó forgalmat az orosz támogatási rendszer keretében realizálta a cég. A támogatási rendszer tervezett jövő évi változásairól még semmit nem tud a Richter, ám vannak olyan elképzelések az eddigi kuponos rendszer helyet készpénzben kapnák meg a rászorulók a támogatási összeget. Bizonytalan ugyanakkor a lista tartalma és az is, hogy mely nagykereskedők lesznek majd benne a rendszerben. A vártnál magasabb harmadik negyedévi nyereség után Bogsch a negyedik negyedévvel kapcsolatban figyelmeztett: a tavalyi év utolsó negyedében igen erős volt, ám ebben szerepet játszott egy, összeseségében 3,6 milliárd rendkívüli forintos egyszeri tétel. A Richternek 1,2 milliárd forintos kell befizetnie az OEP-kasszába, ennek felét már ebben a negyedévben elhatárolták - fogalmazott a cégvezető, hozzátéve: a jövő év elején derül ki a pontos összeg.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!