Rendőrségi ügy lehet a görög államcsődből

A görög pénzügyminisztérium feljelentést tett az adósság átütemezési pletykák ügyében.
NAPI, 2011. április 21. csütörtök, 08:55
Fotó:

A görög pénzügyminisztérium nyomozást kezdeményezett azon híresztelések kapcsán, amelyek az államadósság tervezett átütemezéséről szóltak - tudósított a CNBC.

A görög bankrészvények 4,6 százalékkal zuhantak szerdai kereskedésben, az athéni tőzsde ASE indexe 2,6 százalékkal esett a pletykára, amely szerint a görög állam hamarosan adósságai átütemezését kérheti.

A görög kormány válaszul ismét megerősítette, nem kívánja az ország adósságának átütemezését kérni, annak ellenére, hogy piaci szereplők egyre valószínűbbnek tartanak egy ilyen lépést.

A minisztérium közleménye szerint arra kérték az ügyészséget, hogy haladéktalanul kezdjen nyomozást az athéni tőzsde és a görög állampapírpiacon tapasztalt szokatlan mozgások kivizsgálására. Egyes nemzetközi kereskedők által a görög államcsődről szóló e-maileket továbbítottunk az ügyészségnek. Ezek a pletykák nevetségesek és minden alapot nélkülöznek - áll a közleményben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK