Több mint 755 millió forint értékben adott el OTP-részvényeket Csányi Sándor, az OTP Bank Nyrt. elnök-vezérigazgatója (képünkön), Wolf László vezérigazgató-helyettes és Kovács Antal, a bank felügyelő bizottságának tagja július elsején - közölte a cég a BÉT honlapján.

A tájékoztatás szerint Csányi Sándor 68 804 törzsrészvényt értékesített darabonként 5637 forintos átlagáron, így mintegy 387,8 millió forint bevételre tett szert. Ezzel az elnök-vezérigazgató tulajdona a bank által kibocsátott törzsrészvényből 219 343 darabra, 0,08 százalékra változott.


Wolf László 40 ezer OTP törzsrészvényt adott el, 5702 forintos átlagáron, így bevétele meghaladta a 228 millió forintot. A tranzakcióval a vezérigazgató-helyettes tulajdona az értékpapírból 546 711 darabra változott, ami az összes részvény 0,2 százaléka.

Kovács Antal 24 437 törzsrészvényétől vált meg, darabonként 5727 forintos átlagáron, ezzel a tisztségviselő csaknem 140 millió forint bevételhez jutott. Így 30 723 darabra változott a felügyelő bizottsági tag tulajdona a törzsrészvényekből, ami a részvények 0,01 százaléka.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!