A tőketartalékait javítani szándékozó KBC Groep ázsiai átváltható kötvény- és értékpapírkezelő részlegét a terjeszkedő japán Daiwa Securities veszi meg. Az eszközökért 200 millió dollárt, a pozíciókért 800 millió dollárt fizet. A holland bank papírjai hétfőn 1,3 százalékkal emelkedtek a hír hatására.

A Natixis a franciaországi vagyonkezelő részlegét adja el az AXA SA-nak 534 millió euróért.

A 41 százalékban a brit kormány tulajdonában álló Lloyds Banking Group a Coller Capitalnak adná el egyik befektetési banki részlegét, a Bank of Scotland Integrated Finance-et, összesen 332 millió fontért. A brit bank 30 százalékos tulajdonrészt tart meg a Cavendish Square Partner LP névre keresztelt közös vállakozásban.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!