Míg 2008-ban a hazai befektetési alapokban kezelt vagyon 21 százalékkal zsugorodott, addig tavaly 19 százalékkal növekedett - mondták el a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetségének (BAMOSZ) sajtótájékoztatóján.

A tőke január végére ismét átlépte a 3000 milliárd forintos határt, ezzel már csak hajszállal maradt el a pénzügyi válság kitörése előtti szinttől és egyes számítások szerint februárban is jelentős volt a növekedés.

A pénzpiaci és kötvényalapok növekedésének hátterében az is ott van, hogy a növekvő árfolyamok miatt sokan értékesítették korábban olcsón vásárolt részvényeiket, és a tőkét főleg mérsékelt kockázatú befjegyekbe helyezték.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!