Az Ivydale Investments Ltd. részére a vételi jognak gyakorlása során összesen 21 664 darab 1 000 forint névértékű "A" sorozatú Csopak törzsrészvényt nem adtak át, a vételi jog gyakorlására vonatkozó, 2002. január 21-én kelt nyilatkozatban előírt határidő zárónapjáig, azaz 2002. február 6-án 15.30 órai időpontig. Az Ivydale Ltd. előbbiek szerinti nyilatkozata, valamint az Épt. vonatkozó rendelkezései értelmében a zárónapig át nem adott részvényeket a Csopak Rt. Igazgatósága érvényteleníti. A Csopak Rt. Igazgatósága kérésére a KELER Rt. meghatározta és megadta az előbb említett zárónapot követően KELER letétből kiadott részvények darab- és sorszámát, valamint az Ivydale Ltd által megszerzett, összesen 1 898 336 darab részvény sorszámát. A részvénykönyvi egyeztetést követően került a Társaság által meghatározásra az Ivydale Ltd.-nek át nem adott összes Csopak részvény sorszáma. A fenti adatok alapján az Igazgatóság 2002. február 12-én kelt, 4/2002. (II. 12.) számú határozatával a jelen tájékoztatásban sorszám szerint közzétett, összesen 21 664 darab "A" sorozatú Csopak törzsrészvényt érvénytelenítette. Az érvénytelenített Csopak részvényekhez fűződő részvényesi jogok 2002. február 12. napjával megszűnnek, és az érvénytelenített részvények helyett a Csopak Rt. haladéktalanul új részvényeket nyomtat, és a kinyomtatott részvényeket az érvénytelenített részvényekért járó ellenérték (amelynek összege megegyezik az 1 500 forintos nyilvános vételi ajánlati árral) letétbe helyezését követően átadja az Ivydale Ltdnek. Az érvénytelenített részvények ellenértékét az Ivydale Investments Ltd. 2002. február 14. napjáig helyezi letétbe a Csopak Rt-nél. Az érvénytelenített részvényekért járó ellenérték az érvénytelenített részvény volt tulajdonosát illeti. Az érvénytelenített részvények ellenértékét az Ivydale Ltd. forintban helyezi letétbe a Csopak Rt.-nél, és a Csopak Rt. mint letéteményes azt forintban fizeti ki - bármely kamatigény kizárásával - az érvénytelenített részvény volt tulajdonosának. Az érintett volt részvénytulajdonosok kifizetés iránti igényüket - tulajdonjoguk megfelelő igazolása mellett - a Társaság székhelyén kezdeményezhetik. A Társaság készpénzben, vagy a részvényes kérésére banki átutalás útján teljesít kifizetéseket. Az érvénytelenített részvények sorszámát a Csopak Rt. a Cégközlönyben a Gt. előírásai szerint közzéteszi, valamint soron kívüli tájékoztatást ad a Magyar Tőkepiac, a BÉT honlapja és a Világgazdaság című napilap hasábjain.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!