Rezzent a forint - segít az extraolcsó dollár

Az euró csendes kereskedésben, igen szerény forgalom mellett 251 forint plusz-mínusz 40 filléres sávban ingadozott hétfő délelőtt, azaz valamivel feljebb, mint múlt pénteken.
NAPI Online, 2007. október 1. hétfő, 10:57
Fotó:

A dollár újabb rekordmélységben járt az euróhoz viszonyítva, az amerikai fizetőeszköz forintjegyzése így 175,50 körüli szintig esett a bankközi devizapiacon, majd felfelé korrigált.

A svájci frank nemigen mozdult az alpesi ország gazdaságának lassulását valószínűsítő PMI-adatra, a deviza forintkurzusa 150,75-nél járt.

A forint kismértékű gyengülésével szemben a többi régiós deviza stabil maradt - tájékoztatott az ING Bank üzletkötője, aki szerint ha nem volna ilyen szélsőségesen gyenge a dollár, az euró 2-3 forinttal is drágább lehetne, azaz a 253-as mezőben mozogna.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK