Richter - a bevétel kisebb, a profit magasabb a vártnál

A várakozásoknál kedvezőbb harmadik negyedéves profitról számolt be a Richter harmadik negyedéves gyorsjelentésében.
Napi.hu, 2013. október 31. csütörtök, 06:56
Fotó: Napi.hu

Árbevételét is profitját is képes volt növelni a Richter Gedeon Nyrt. az idei harmadik negyedévben az előző év hasonló időszakához képest - derül ki a társaság ma hajnalban közzétett gyorsjelentéséből. A gyógyszercég harmadik negyedéves árbevétele közel 82,6 milliárd forintot tett ki, a portfolio.hu konszenzusa 85 milliárd forintról szólt. Nyeresége viszont üzemi szinten és nettó eredmény szintjén egyaránt meghaladta a várakozásokat, előbbi 12,2 milliárd forint (a várt 11,187 milliárd forint), utóbbi 11,344 milliárd forint lett (a várt 10,2 milliárd forintos várakozás mellett.)

Az idei első kilenchavi forgalom már elérte a 260 milliárd forintot, ez 7 százalékkos növekedés tavalyhoz képest, euróban 5 százalékos. Az üzemi profit 6 százalékkal bővült (euróban 4-el) 42,1 milliárd forint lett. A cég január-szeptemberi nettó nyeresége 39,8 milliárd forint, ami 7,5 százalékkal haladja meg 2012 hasonló időszakát.

A Richter fő számai
BÉT

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK