A Richter és amerikai partnere, a Forest Laboratories által közösen fejlesztett, a skizofrénia kezelésére alkalmazható gyógyszere az előzetes adatok alapján sikeres volt a klinikai tesztek II/B fázisában. A vállalatok közleményei szerint az RGH-188 elnevezésű gyógyszer fejlesztését folytatni kívánják, a végleges eredményeket pedig már 2008 közepére várják. Beke Zsuzsa, a Richter kommunikációs vezetője az MTI-nek elmondta, hogy a betegeken végzett Fázis II. vizsgálatok, az előzetes adatok alapján, igazolták a vegyület hatékonyságát. Hozzátette, hogy a vizsgálatok adatainak teljes körű kiértékelése november vége előtt nem várható. A további fejlesztési lépésekről ezután, várhatóan 2008 elején hoznak döntést a társaságok. A szóvivő azt is elmondta, hogy a Richter és a Forest közötti megállapodás értelmében a Fázis II. szakaszhoz nem kötődik fizetés, a következő, úgynevezett "mérföldkő fizetés" a Forest részéről a Fázis III. klinikai protokolljának FDA (amerikai gyógyszerengedélyezési hatóság) jóváhagyásakor esedékes. Piacképes termék ugyanakkor 2011-2012 előtt nem várható a fejlesztések eredményeképpen. A 2004-ben kötött megállapodás pénzügyi feltételeit nem hozták nyilvánosságra a felek. A Forest a megállapodás érvénybe lépésekor egyösszegű belépési díjat fizetett a Richternek. Az RGH-188 kódjelű vegyület a Richter kutatói által 2003-ban felfedezett új antipszichotikum. Az RGH-188 skizofrénia, bipoláris mánia és más pszichiátriai megbetegedések kezelésére áll fejlesztés alatt. A vegyület klinikai vizsgálatai a központi idegrendszer terápiás területén specialistának számító Forest Laboratories bevonásával folynak az Amerikai Egyesült Államokban. A keddi közlemény szerint a most befejeződött vizsgálat valamennyi eredményének teljes körű értékelésétől függően, a társaságok szándéka az RGH-188 skizofrénia kezelésére való fejlesztésének folytatása. A fentieken túl, a társaságok az RGH-188 bipoláris mániában való hatékonyságának igazolását célzó klinikai vizsgálatuk előzetes eredményeit 2008 közepére várják.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!