Richter: idén ismét keletről jöhet a növekedés

Az első negyedéves gyorsjelentés publikálása alkalmából tartott sajtótájékoztatón Bogsch Erik a Richter vezetője ismertette az idei évre vonatkozó árbevétel várakozásokat.
NAPI Online, 2008. május 9. péntek, 10:02
Fotó:

A Richter idehaza nem sok jóra számít, mint Bogsch elmondta, semmi okuk sincs az optimizmusra, ezért 5-10 százalékos forgalom-visszaeséssel számolnak.
Jó teljesítményt várnak viszont az EU-piacon, ahol euróban számolva 10 százalékot meghaladó bővülést remélnek. Hasonló nagyságú növekedésre számítnak a Fák piacon is: Oroszországban euróban számolva 10 százaléknál nagyobb, Ukrajnában dollárban számolva 15 százalékot meghaladó bővülést valószínűsítenek.
A tengerentúlról viszont kicsivel kevesebb bevételt remél a Richter, mint Bogsch Erik elmondta: a tavaly kiugró év volt az USA-ban, amit nehéz megismételni, ráadásul idén különösen erős lesz a generikus termékek versenye.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK