Felfüggesztették a KEG-részvények kereskedését hétfőn 13 órától 14 óráig a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) azért, mert a börze módosította a KEG részvények ajánlati áraira vonatkozó korlátozást.

E szerint a hétfői kereskedési nap hátralévő részében a KEG-papírokra vonatkozó ajánlatok a szokásos 20 százaléknál nagyobb mértékben, 30 százalékkal térhetnek el a bázisártól, azaz a pénteki záróártól.

Negyed háromig 24 százalékkal 180 forintra ugrott az árfolyam

Az indoklás szerint a KEG részvények piacán az elmúlt napokban jelentős árelmozdulás volt tapasztalható, és így nem volt kellő mozgástere a részvény áralakulásának.

A cseppfolyós gáz tárolásával és forgalmazásával foglalkozó társaság "B" kategóriában forgó részvényei a felfüggesztést megelőzően jelentősen drágultak, 20 százalékkal 174 forintra nőtt az árfolyamuk a pénteki 145 forintról. A múlt héten összesen 58 százalékkal, 53 forinttal emelkedett az árfolyamuk.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!