Az olajipari cég nyereségét a tavalyi július-szeptemberi időszak duplájára jelzik előre a szakemberek. Ugyanakkor az első félév gyengébb teljesítménye miatt az első háromnegyed év összesített profitja nagyjából stagnál majd az olajcégnél. Az OTP a várakozások szerint a harmadik negyedévben is szépen teljesít, a banktól a tavalyi harmadik negyedév másfélszeresét várja a piac. Eltérnek a vélemények arról, hogy a pocsék első féléves eredményekkel előrukkoló NABI hogyan teljesített júliustól szeptemberig. Van olyan vélemény, amely az első félévihez mérhető veszteséget gyanít a harmadik negyedben, ugyanakkor van pozitív három hónapot tippelő előrejelzés is. Egyöntetűen veszteséget várnak viszont a Rábától, eltérés csak a mínusz várt nagyságában van, akad milliárdosnál nagyobb veszteségről szóló jóslat is. A Danubius, ha halványan is, de pluszba fordulhat szeptember végéig. A szállodacégnél hagyományosan jó szezonban az elemzők szerint az idén is annyi profit képződött mint tavaly, azonban ez nemigen tudta ellensúlyozni az első félév mélyrepülését.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!