A vezető részvények közül csupán a Richter forgott a pozitív tartományban, a jegyzés 0,3 százalékkal 38 135 forintra emelkedett. A kereskedés elején meredeken esett a Mol árfolyama, később azonban csökkent a negatívum, az utolsó papírok pedig 29 450 forinton cseréltek gazdát, ami 0,8 százalékos veszteséget takart. Egy százaléknál kisebb mínuszt hozott össze az OTP és a Magyar Telekom is, előbbi 0,9 százalékkal 10 751 forintra, utóbbi 0,4 százalékkal 985 forintra gyengült. A kisebb papírok között bőven voltak jókora elmozdulást produkálók, a Pannonplast például több mint 250 millió forintos forgalom mellett 9,5 százalékkal 6280 forintra javult. Ennél is jobban jártak a Phylaxia tulajdonosai, a részvény a mínuszos start után meredeken emelkedett, megállót a 135 forint jelentett, ami 19,5 százalékkal haladta meg a hétfői záróárat. A kora délután felfüggesztett Genesis 1,3 százalékos pluszban, 2744 forinton fejezte be a csonka kereskedést - a cég kevéssel tőzsdezárás előtt közölte, hogy a cég spanyolországi leányvállalata hivatalosan is megkapta a spanyol kormány 5,64 millió eurós vissza nem térítendő támogatását. Nagyobb elmozdulást mutatott még a TVK és az FHB is, mindkét részvény bő egy százalékkal erősödött.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!