A magyar fizetőeszköz a hét utolsó napján 284,03 és 286,50 közötti sávban mozgott. A deviza napközbeni mozgása - vagyis, hogy a korábbi napokhoz képesti negatívabb hangulat hatására egészen 286,50-ig felugrott - igazolta az ING elemzőinek azt a feltevését, hogy a forint a gyengülés irányába könnyebben elmozdul - mondta el a Napinak Csajbók Róbert, az ING devizapiaci üzletkötője.


Az euró/dollár árfolyama egész nap az 1,30-as szint körül mozgott. A pénteken napvilágot látott  amerikai makroadatokra vegyesen reagáltak a piacok (a GDP adat hatására nagyobb kilengésekkel), de aztán hamar visszatért az árfolyam az 1,30-as mederbe. A dollárt pénteken délután 218,30 forinton jegyezték 1,3033 dolláros euró jegyzés mellett.


Nem jó hír a frankhiteleseknek, hogy az euró/svájci frank jegyzése a nap végére szinte ugyan ott állt, ahol csütörtök késő délután, vagyis az 1,3615-ös szinten. Az alpesi deviza 209,20 forintba került a csütörtöki 207,43 forint után.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!