A forint pénteken az euróval szemben 0,20 százalékkal gyengült napi kezdőárfolyamához képest, dollárban és svájci frankban pedig 0,76 és 0,34 százalékkal. Este fél nyolckor az eurót 310,55 forinton, a dollárt 276,62 forinton, a svájci frankot pedig 282,53 forinton jegyezték.

Péntek esti árfolyamán a forint a hét elejihez képest euróban 0,16 százalékkal erősebben, dollárban 0,31 százalékkal gyengébben, svájci frankban 0,91 százalékkal erősebben állt.

Hétközben a forint erősödött, euróban egészen a 308-as jegyzés közelébe is eljutott, a dollárral szemben pedig a 271 forintos jegyzés közelébe is eljutott, amire legutóbb 2015 októberében volt példa.

A héten a devizaárfolyamokat alapvetően a piac csütörtöki EKB-kamatdöntéshez és monetáris politikai irányvetéséhez fűződő várakozásai mozgatták. Ennek megfelelően a hét eleji kiváró, visszafogottabb magatartást a hét második felében már viszonylag nagyobb volatilitás váltotta fel. Az euró eközben a szerdán megközelített 1,14 dolláros árfolyamtól péntekre 1,12 dollár közelébe gyengült és ezzel párhuzamosan a forint is veszített árfolyamából a dollárral szemben.

A hónap elején az euró 313,86 forinton, a dollár 275,92 forinton, a svájci frank pedig 287,30 forinton állt. A forint eredménye tehát a hónap eleje óta az euróval szemben egy, míg a svájci frankkal szemben másfél százalék nyereség, dollárban pedig negyed százalék veszteség.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!