A többi régiós piachoz hasonlóan a Budapesti Értéktőzsdén is negatív volt a hangulat a Moody's bankleminősítései és az újabb rossz német konjunktúramutató után, és ezt itthon a jegybanktörvénnyel, valamint az EU-s kötelezettségszegési eljárásokkal kapcsolatos előrelépés sem tudta érdemben ellensúlyozni. Lefelé nyomhatta a piacokat a Citigroup magyar részvénypiacról megfogalmazott lehangoló véleménye is. A hét utolsó napján enyhe mínuszban nyitott, és apróbb felfelémenetel után élésen lefelé vette az irányt a budapesti részvénykosár indexe. A BUX végül 17 232 ponton zárt, ami másfél százalékos esés a csütörtöki záráshoz képest - a napi mélypont azonban ennél is lejjebb, 17 140 pontnál volt. A részvénypiaci szekcióban tízmilliárd forint értékben cseréltek gazdát a papírok, ami nem sokkal van az idei átlag alatt.

A pesti részvénypiac forgalmát a megszokott a módon az OTP dominálta 8,8 milliárd forintos kötésértékkel; a bankrészvény 4,1 százalékot zuhant, és 3535 forintnál állt meg, ami nagyon közel van a papír napi minimumához. Minimális emelkedést ért el azonban kisebbik szektortársa, az FHB. A Mol félszázalékos eséssel tudta le a napot, az utolsó kötés 16 200 forinton született. A Richtert ezúttal nagyobb befektetői érdeklődés övezte, mint a Magyar Telekomot. Utóbbi 0,9 százalékkal 451 forintra esett. A két gyógyszergyártó viszont ellentétesen mozgott: míg a Richter 0,1 százalékkal 36 500 forintra esett, addig az Egis éppen ennyivel emelkedett, 14 520 forintra. Az E-Star befektetőknél úgy látszik, ismét az eladók kerülnek fölénybe, a papír ugyanis több, mint 5 százalékot esett. Ezenkívül a Masterplast és az Appeninn részvényeivel kereskedtek tízmilliónál magasabb tételben. A szigetelőanyag-gyártónak nem volt jó napja, hiszen 6 százalékot zuhant, az irodakezelő pedig 0,7 százalékot vesztett értékéből.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!