Rossz hír az olajszektorból

77 százalékkal zuhant a ConocoPhillips eredménye.
Eidenpenz József, 2009. július 29. szerda, 15:00
Fotó:

A ConocoPhillips houstoni székhelyű olajipari óriás bejelentette, hogy második negyedéves profitja több, mint négymilliárd dollárral 1,3 milliárdra mérséklődött - ez részvényenként 3,5 dollár helyett 87 centet tesz ki -, az előző év hasonló időszakához képest.

Az olajgigásztól a marketwatch.com és a FactSet Research szerint átlagosan 85 centet vártak az elemzők papíronként. Főként a kitermelési üzletág esett vissza, négymilliárd dollár helyett 725 millió lett a profitja. A társaság indoklása szerint ezt elsősorban a lényegesen alacsonyabb árupiaci árak okozták, amit csak részben tudott ellensúlyozni a növekvő eladási mennyiség és a csökkenő működési költség.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK