A DJIA 146 pontot süllyedt rögtön a nyitás után, így közel került a 10 000 pontos lélektani határhoz. Az esés oka a főként technológiai- és számítástechnikai vállalatok rossz, a piaci várakozásoktól elmaradó - adatainak bejelentése volt.

Az IBM ugyan 9 százalékos profitnövekedést jelentett, a jövedelme mégis elmaradt a várttól és 4,6 százalékos mínusszal nyitott.

A Texas Instruments - amely bár nem Dow-komponens - 5 százalék feletti zuhanásba kezdett.

A pénzügyi papírok is hátramenetbe kapcsoltak, a Goldman Sachs profitja 82 százalékkal lett kevesebb, mint a tavalyi év azonos időszakában, ezért részvényei nyitás után 2,6 százalékos mínuszon is álltak.

A Nasdaq 1,5 százalékos pirosban állt 16:20-kor, míg az S&P 500 is gyengélkedik, 0,9 százalékot veszített értékéből a nyitás utáni periódusban.

A bizonytalan hangulathoz az amerikai lakásépítési adat is hozzájárulhatott, amely szerint az amerikai házépítések nyolchavi mélypontra estek vissza.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!