Rossz makroadat miatt esnek a New York-i indexek

A chicagói beszerzési menedzserindex csökkenése betette a kaput a New York-i részvényindexeknek.
Ádám Viktor, 2006. november 30. csütörtök, 16:54
Fotó:

Az Egyesült Államok középnyugati, Chicago környéki iparának váratlanul csökkenő teljesítményét jelző beszerzési menedzserindexet csalódással fogadták a piacok, a dollár és a tőzsdemutatók délnek vették az irányt. A kiskereskedelmi láncok sem segítettek, jó részük ugyanis a várakozásoktól elmaradó novemberi forgalomról számolt be, a Wal-Mart pedig azt közölte, hogy decemberre az eladások stagnálását várja. Az olajipar részvényei ugyanakkor északnak vették az irányt, az energiahordozó drágulásának köszönhetően. Erősödtek a Pfizer gyógyszergyártó papírjai is, miután a társaság javított idei eredményelőrejelzésén. A Microsoft részvényei annak ellenére kerültek lejtőre, hogy a szoftvergyártó tegnap dobta piacra Windows Vista operációs rendszerét.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK