Rossz napja volt a Richternek és az OTP-nek

A vezető nyugat-európai tőzsdemutatókhoz hasonlóan a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX is mínuszban zárt, az előző napi záróérték körüli nyitás után folyamatosan csökkent a kereskedés során, végül 1,54 százalékos gyengüléssel, 26 975,91 ponton fejezte be a napot, alacsony forgalom mellett.
MTI-Eco, 2016. június 9. csütörtök, 18:24
Fotó: Napi.hu

A részvénypiac forgalma 6,3 milliárd forint volt, a vezető részvények a Magyar Telekom kivételével gyengültek az előző napi záráshoz képest. A legnagyobb veszteséget a Richter és az OTP szenvedte el, mindkét papírnak több mint 2 százalékkal esett az árfolyama, a Mol 1 százaléknál kisebb mértékben gyengült, míg a Magyar Telekom 1 forintos erősödéssel zárta a napot.

A Mol 0,87 százalékkal 16 600 forintra csökkent, 1,4 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 2,05 százalékkal csökkenve 6835 forintra esett, forgalmuk 3,0 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 0,22 százalékkal erősödve 447 forintot ért a nap végén, forgalma 213,7 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 2,37 százalékkal gyengülve 5565 forintra esett, a részvények forgalma 1,4 milliárd forintot ért el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK