A világ legnagyobb vállalatfelvásárlásokra elkülönített alapját kezelő Blackstone Group harmadik negyedéves profitja alulmúlta az elemzői várakozásokat. Az alapkezelő által kiadott jelentés szerint az ingatlanárak zuhanása miatt sikerült a tavalyi év azonos időszakában regisztrált 239,1 millió dollárnál is alacsonyabb, egyes kompenzációs költségeket nem számítva mindössze 234 millió dollár nyereséget termelnie a cégnek a harmadik negyedben. Így az részvényenkénti profit az idén mintegy 9 centtel alulmúlta az elemzők által várt részvényenkénti 30 centes profitot. A vállalat vezetősége korábban úgy döntött, hogy ingatlanba és árfolyam-fedezeti alapokba is fektet, azért, hogy csökkentse a vállalatfelvásárlásoktól való profitfüggését a nehezedő hitelpiaci helyzetben. Az ingatlanbefektetési részleg profitja azonban 44 százalékkal csökkent a negyedévben, ellentételezve a többi egységnél elért pozitív eredményeket. A Blackstone nettó vesztesége alacsonyabb lett, mint a tavalyi évben regisztrált 165,5 millió dollár; az idei harmadik negyedévben az alapkezelő 113,2 millió, azaz részvényenként 44 centes nettó veszteségről adott hírt. A Hilton Hotels és az Equity Office Properties Trust megvásárlása úgy tűnik nem hozta meg a kívánt eredményt a vállalat számára, hiszen a Blackstone bejelentése szerint a subprime lakáshitel-piac gyengesége már egyértelműen érezteti a hatását a kereskedelmi ingatlanok hiteleinek piacán is. A Blackstone részvényei közel 6,5 százalékot estek a New York-i tőzsdén a nyitást követő első órában a bejelentés hatására.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!