Sanghaj az év nagy vesztese

Közel két százalékos emelkedéssel végezte utolsó kereskedési napját a Shanghai Composite, az év egészét tekintve azonban 14,3 százalékos bukót könyvelhetett el a mutató, amivel a térség legrosszabbul teljesítője lett.
NAPI, 2010. december 31. péntek, 08:41
Fotó:

A Nikkei ezzel szemben "csupán" 3 százalékkal került lejjebb 2010 során, míg az ausztrál ASX 200 is nagyjából 2 százalékot rontott.

A térség 14 nagy mutatója közül azonban csak ez a három végzett mínuszban.


A Hang Seng 5, míg az indiai Sensex közel 17 százalékot emelkedett az óévben.


Az idei győztes az ázsiai piacok közül egyértelműen az indonéz JSX, amely 46 százalékkal rallyzot, ám nem marad el túlzottan a második helyezett thai SET Index sem, a maga 41 százalékos pluszt mutató teljesítményével.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK