Sebességbe kapcsoltak a tőzsdék

A nyitásbeli veszteségeket ledolgozva a pozitív tartományba kerültek a vezető európai tőzsdeindexek pénteken késő délelőtt.
NAPI, 2009. augusztus 21. péntek, 11:17

Az emelkedést a pénzügyi papírok vezetik, de az energiacégek részvényei is jól teljesítenek. Az UBS vezeti a banki rallyt, nem függetlenül attól, hogy a svájci kormány csütörtökön eladta a bankben fenntartott részesedését. A Mearsk, a világ legnagyobb logisztikai cége is kiemelkedően jól teljesít, miután a társaság vezetője a világgazdasági trend ismételt föllendüléséről nyilatkozott.

A vártnál jobb eurózónás PMI-adat fokozta a jó hangulatot, amit csak a kezdésben zavartak meg azok a spekulációk, miszerint Kína a hitelezés visszafogására és a tőkekövetelmények szigorítására készül.

Délután még izgalmakat okozhat az amerikai lakáspiaci adat, és mivel a várakozások élénkülésre utalnak, a mutató valószínűleg inkább fölfelé irányuló hatást gyakorolhat az európai piacokra is.

Délelőtt 11 óra után a londoni Footsie 0,2, a frankfurti DAX 0,7, a párizsi CAC 40 index pedig ugyancsak 0,7 százalékkal emelkedik.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK