Segített a Fed az európai tőzsdéken

Kora délutánig csendesen csordogáltak az események a nyugat-európai részvénypiacokon, majd a Fed likviditásbővítő csomagjának bejelentésére felhőtlen optimizmus lett úrrá a börzéken.
NAPI Online, 2008. március 11. kedd, 18:41
Fotó:

A Fed egyrészt 200 milliárd dollárnyi állampapírt ad kölcsön a bankoknak, másrészt egy időben kibővíti két európai jegybankkal korábban kötött swap-megállapodását, továbbá a legnagyobb európai jegybankok is jelentős hiteleket biztosítanak a pénzügyi szektornak. A hírek megnyugtatták a befektetőket, a bankszektor szereplői jelentős erősödést mutattak. A kora délutáni meredek emelkedést zárás előtt némi korrekció követte, így a CAC 1,3 a DAX 1,2 míg az FTSE-100 1,0 százalékos többletet mutatott nap végén.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK