Péntek délutánra ismét javult egy picit a hangulat a világban, miután újabb hírek láttak arról napvilágot, hogy megemelik az uniós segélyalapot. Ez segített a forint árfolyamán , amelyet a leminősítés veszélye mellett az újabb végtörlesztési módosításokról szóló hírek nyomasztottak. Mindezek hatására a nap elején még 300  forint felett forgó euró délutánra 297,5 forintig jött vissza, ami 1,1 százalékos erősödést jelentett. Ezzel a teljesítményével a forint felülteljesítette a lengyel és  acseh devizát, hiszen azok csak 0,4 százalékkal erősödtek az euróval szemben.

A jó hangulatban 0,7 százalékkal emelkedett az euró értéke a dollárral szemben, ami azt jelentette, hogy ismét az 1,39-es érték közelében kereskedtek a devizapárral. A svájci frank ugyanakkor az előző napi száguldás utánt tovább erősödött az euróval szemben, így a frank forint árfolyama is 242 körül mozgott.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!