Az UBS elemzője szerint hosszú távon a régió vezető vegyipari cége jól pozícionált ahhoz, hogy a térségben várható keresletnövekedésből profitáljon. A kulcskérdést a magas hozzáadott értékkel rendelkező vegyi anyagoknak való növekvő kitettség és a magas piacra lépési korlátok jelentik - áll az elemzésben, amely felhívja a figyelmet arra: a rövid távú kilátások ugyanakkor kedvezőtlenebbek. Ezek között említhető például az új kapacitásból adódó kisebb kihasználtság, amely a marginokat, ezen keresztül pedig a profitot befolyásolja, esetleges negatív meglepetést okozva a piacnak. Mindezek alapján a szakértő semleges ajánlással látta el a 2430 forinton forgó vegyipari részvényt, a célárat pedig 2500 forintban határozta meg.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!