Semmi sem jó, ha a vége rossz

A hitelpiaci bizonytalanság felerősödése és az újra növekvő energiaárak letörték a kezdeti optimizmust a New York-i tőzsdéken.
NAPI Online, 2007. november 15. csütörtök, 08:05
Fotó:

Véget ért a hurráoptimizmus a tengerentúli tőzsdéken. A keddi bevásárlási lázat követően a szerdai kereskedés első óráiban a kedvező inflációs adatokról és a kiskereskedelmi forgalomnak a várakozásokat meghaladó növekedéséről érkezett hírek hatására még kitartott a lendület, később azonban puhatolódzóbbá vált a kereskedés.

A New York-i mutatókat kedden az egekbe röpítő kereskedelmi szektor tegnap visszafogottabban teljesített annak hatására, hogy a Merrill Lynch elemzői bejelentették: prognózisuk szerint a következő évben csökkenni fog a ruházati és háztartási cikkek iránti kereslet.

Az energia- és nehézipari cégek befektetői örömmel nyugtázták, hogy rövid esést követően újra emelkedni kezdett mind az olaj, mind a nemesfémek ára. A bankszektor vegyes teljesítményt nyújtott, mert újabb veszteségekről érkeztek hírek. A Bank of America mintegy 3, az HSBC pedig 3,4 milliárd dollár hiánnyal számol a jelzálogpiaci válság miatt.

A Dow Jones végül 0,57 százalékkal, 13 231,01 pontra, a Nasdaq 1,10 százalékkal, 2644,32 pontra, az S&P-500 pedig 0,71 százalékkal, 1470,58 pontra csökkent.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK