Sikeres kutatások az Egis partnerénél

Kedvező hírt közöl az Egis gyógyszergyár dél-koreai partnere, a Celltrion fejleszti azokat a biohasonló gyógyszereket, amelyeket több országban is a magyar gyógyszergyártó fog forgalmazni.
NAPI, 2012. június 14. csütörtök, 18:41
Fotó: Napi.hu

Az Egis gyógyszergyár dél-koreai partnere, a Celltrion bejelentette, hogy sikeresen lezárta az együttműködési szerződésben meghatározott nyolc biohasonló termék sorában az első készítmény klinikai vizsgálatsorozatát. A Celltrion biohasonló infliximab terméke az originális termékkel (Remicade) egyenértékűséget mutatott a spondilitisz ankilopoetika (Bechterew-kór, amely egy idült gyulladásos ízületi betegség) kezelésében, továbbá egyenértékűséget mutatott az originális termékkel aktív reumás ízületi gyulladásban szenvedő betegek körében.

Az eredmények igazolják a biohasonló infliximab minőségét, biztonságosságát és hatékonyságát, amelynek forgalomba hozatali engedély-kérelmét első biohasonló monoklonális antitestként az Európai Gyógyszerügynökség 2012 márciusában befogadta. A társaság értékelése szerint ez újabb mérföldkövet jelent az Egis számára a biológiai gyógyszerek piacára történő gyors és sikeres belépéshez.

Az Celltrion fejleszti azokat a biohasonló gyógyszereket, amelyeket öt országban (Oroszország, Ukrajna, Kazahsztán, Belarusz, Üzbegisztán) kizárólagos, további tizenkettőben pedig részkizárólagos joggal a magyar gyógyszergyártó fog forgalmazni 2013-tól. Az Egis már a fejlesztés időszaka alatt hozzájárul a dél-koreai cég költségeihez, legutóbb 2011 végén fizettek 3,2 millió dollárt ebből a célból, amivel együtt eddig összesen mintegy 20 millió dollár összegű kifizetést jelentett be a társaság. Az Egis úttörő szerepet vállal a régióban a biohasonló gyógyszerek bevezetése terén, így mindenképpen pozitív hír, hogy partnere jól halad a termékek engedélyeztetésével.

 

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

obsi, 2012.06.14 19:19

Az EGIS-t 1993-ban privatizálták az EBRD 30%-al szállat be.
Ma 51%os többséggel egy francia magánvállalat kezében van.
Nincs - a BÉRES ZRT. magán tulajdonú vállalaton kívül - magyar többségű gyógyszergyártó vállalat. Legtöbbször kisebbségi tulajdonban sincs magyar érdekeltség. A legnagyobb a TEVA izraeli érdekeltségű.
Az utolsó magyar, állami gyógyszergyártó cég a tiszavasvári Alkaloida volt. Az ő találmányuk volt a világon először szintetizált orosi morfium.
Ennyit a privatizációról, ennyit a külföldi multik sikereiről hazánkban.
A napi.hu multi párti.
Kérdezzék Bogsch Eriket. Van egy szép tanulmánya pont ebből a témából.
Már régen szerepelt a napi.hu-n.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html