Sikerült a talpraállás Budapesten

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 216,26 pontos, 0,59 százalékos emelkedéssel, 36 564,15 ponton zárt hétfőn - írja az MTI.
K. Kiss Gergely, 2018. október 15. hétfő, 20:02
Fotó: Napi.hu

A részvénypiac forgalma 10,6 milliárd forint volt, a vezető részvények többsége erősödött a pénteki záráshoz képest.

Pleschinger Gyula Márk, az MKB Bank treasury értékesítési igazgatója az M1 csatornán elmondta, a kereskedési nap fő kérdése az volt, hogy a múlt heti, főleg a tengerentúlon tapasztalt komoly mínuszok után képesek lesznek-e a tőzsdék stabilizálódni. Nyugat-Európában ez sikerült, kis pluszokkal tudtak zárni a főbb indexek. Magyarország ennél jobban teljesített, több mint 200 pontot emelkedett a BUX index úgy, hogy a Magyar Telekom pici mínuszát leszámítva valamennyi vezető részvény emelkedni tudott - fejtette ki.

Az igazgató szerint a következő napok fő kérdése, hogy marad-e bizonytalanság a nemzetközi tőzsdéken. A nyugat-európai pluszok ne legyenek félrevezetőek, az amerikai piacokon változatlanul bizonytalan a hangulat - mondta. A nemzetközi geopolitikai bizonytalanságok, az olasz költségvetéssel kapcsolatos aggodalmak és az amerikai hozamemelkedési várakozások mind bizonytalansági tényezőt jelentenek szerinte. Úgy vélekedett, a következő néhány kereskedési napon még a megszokottnál magasabbak lesznek a kockázatok, és nagyobb kilengéseket lehet majd látni.

A Mol 4 forinttal, 0,13 százalékkal 2970 forintra erősödött, 990,1 millió forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 130 forinttal, 1,31 százalékkal 10 040 forintra nőtt, forgalmuk 5,2 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom 1 forinttal, 0,25 százalékkal 393 forintra gyengült, forgalma 167,5 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 60 forinttal, 1,15 százalékkal 5260 forintra emelkedett, forgalmuk 2,9 milliárd forintot ért el.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 3561,30 ponton zárt hétfőn, ez 52,72 pontos, 1,46 százalékos csökkenés a pénteki záráshoz viszonyítva.

Képünk forrása: BÉT

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK