Sikerült az ostrom - 250 forint alatt az euró

Reggel 250 forint közelében kolbászolt az euró árfolyama, később viszont e szint alá gyengült.
NAPI Online, 2007. szeptember 21. péntek, 15:35
Fotó:

A ázsiai tőzsdék visszaesése miatt a nyitáskor úgy tűnt, az euró erőre kap a forinttal szemben, de a közös deviza végül nem tudott megkapaszkodni a 251 forinton. Sőt, a tegnap a megingást követően az árfolyam 250,50 forintra változott, majd tesztelte a 250 forintos határt, ami végül el is esett. Így délután fél négy körül 249,50 forint körül jegyezték a közös devizát.

A dollárgyengülés folytatódott külföldön, így aztán a zöldhasú árfolyama 177,50 forintra csökkent.

Devizakereskedők jelezték, a forinterősödésnek nincs konkrét oka, minimális forgalomban ide-oda táncolt a kurzus, a komolyabb árfolyam-befolyásoló hír ugyanis nem látott napvilágot sem itthon, sem pedig a nemzetküözi piacokon.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK