Az önkormányzat számláján csaknem 170 millió forint van, amihez egyelőre nem férhet hozzá a hivatal a többi ügyfélhez hasonlóan - írta az Index.

A kedden délután háromkor a DRB-számlák befagyasztása miatt összehívott rendkívüli testületi ülésen a képviselők úgy döntöttek, hogy március 1-től új számlavezető bankot választanak, és azonnal megkezdik az erre vonatkozó pályázati kiírást, és rendkívüli intézkedéseket vezettek be.

A polgármester és Héger Zsolt jegyző ennek értelmében arra kért minden Siklós önkormányzatával kapcsolatban adófizetésre kötelezett polgárt, hogy az önkormányzatnak 2015. március 15-ig fizetendő adóját a számlavezető pénzintézetnél kialakult helyzet miatt ne fizesse be a korábban kiküldött befizetési csekkekre, számlákra. Siklós önkormányzata a bankváltást követően, új befizetési számlaszámokat fog meghatározni, amikről az adózókat értesíteni fogják.

A térség egészségügyi-szociális intézményeinek további 20 millió forintja ragadt bent a DRB-nél - tudta meg a Siklós Híradó.

A polgármester felkérte Tiffán Zsoltot, a választókerület országgyűlési képviselőjét, hogy segítsen a budapesti tárgyalások megszervezésében.

Az már biztos, hogy a számlára a központi költségvetésből már átutalt segélyeket nem tudják kiutalni az érintetteknek - közölte a város vezetője. A hivatal dolgozóinak februári bérét oly módon tudják március 3-án kifizetni, hogy a holnapután megérkező 30 milliós állami támogatást a kincstár közreműködésével olyan helyre irányítják, ahonnan az készpénzben felvehető.

A siklósi közmunkások februári bérét a munkaügyi központtal történt egyeztetés alapján nem utalják a DRB-s számlára - mint a polgármester fogalmazott, megtalálják a kifizetés megfelelő módját - írta az Index. A polgármester utasítása alapján az intézményvezetők, osztályvezetők nem vásárolhatnak semmit, nem eszközölhetnek kifizetéseket mindaddig, amíg a helyzet meg nem oldódik.

Tiffán Zsolt jelezte: azonnali hatállyal felvette a kapcsolatot a kormányzati szervekkel, illetve Varga Mihály nemzetgazdasági miniszterrel. A képviselő szerint napokon belül megoldják a helyzetet, a kormány nem engedi meg, hogy egy bankbotrány lehetetlen helyzetbe hozza az önkormányzatot, illetve a családokat.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!