Sok magyar fiatal lett milliomos

A Magyar Államkincstár a Start-számla (Babakötvény) 2016 óta 298 alkalommal fizetett, összesen 301,5 millió forint értékben, vagyis egy-egy fiatal átlagosan több mint egymillió forinttal vághatott neki az életnek - számolt be a Világgazdaság.
Domokos László, 2018. október 2. kedd, 07:50
Fotó: Pixabay

Start-számlát 2006 óta lehet nyitni, eredetileg csak a 2006. január 1. után született gyerekek számára volt meg ez a lehetőség. A helyzet hat éve változott meg, 2012 októberétől már az idősebb, de még 18 évesnél fiatalabb gyerekek számára is megadták ezt a jogot - írta a napilap.

Ők nem kapják meg az államtól a 42,5 ezer forintos életkezdési támogatást, de a hozzátartozóik vásárolhatnak az értékpapírszámlájukra az infláció fölött 3 százalékos bónuszt fizető Babakötvényből.

A számukra megvásárolható, 2032-ben lejáró sorozatnak jelenleg 3,4 százalékos a kamata, de decemberben 5,4 százalékra emelkedik, és a befizetéseikre nekik is jár az évi 10 százalékos, maximum hatezer forintos állami támogatás.

A kép forrása: Pixabay.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

kanri, 2018.10.02 10:52

@nemhiszem: a 42 000 egyszeri, kezdeti támogatás.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

nemhiszem, 2018.10.02 10:41

@Mezei1995: azért ez nem igaz. 42000 Ft-ot ad az állam. Ha emellé havonta 5000 Ft-ot teszel 19 év alatt közel 2,5 misire felkúszik. Nem gondolom úgy hogy 4 doboz cigi áráról csak a tehetősek tudnak lemondani.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Mezei1995, 2018.10.02 10:02

Biztos,hogy ez így van ? Egy egy fiatal. Vagyis nem minden kisbabából lesz milliomos. A magyar lakosság nagy része örül,hogy van hol laknia illetve örül,hogy van mit ennie és a számlái be vannak fizetve. Magyar átlagfizetés is az oka,hogy demográfia nem valami jó az országban. Egyre csak kevesebb gyerek fog születni. Azé a világ aki teleszüli ! (N.Szilárd) A mostani helyzet szerint a cigányok szülik tele az országot. Ők már tizenévesen gyerekcsináló kisiparosok. Nem tudom miért benne van a kultúrájukba,hogy 4-5-6-7 gyereknél megsem állnak és ez baj. Ezért is veszik el a sok cigány gyereket . Visszatérek a cikkre. Csak a tehetősebb réteg engedheti azt meg,hogy a gyerekének babakötvénye legyen.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html