Az Apple forgalma szempontjából igen jótékony hatással volt harmadik generációs okostelefonjának június közepi piacra dobása, amivel egyidejűleg előző modelljének árát 99 dollárra csökkentette.

Elemzők szerint a bevétel növekedését az olcsóbbá váló Mac laptopok, illetve a számítógépek iránti fokozotabb kereslet is indokolja, viszont az alkatrészek piacán tapasztalható trendek miatt a profitmarzzsal már adódhatnak problémák.

A Reuters által megkérdezett elemzők 8,2 milliárd dolláros árbevétel mellett részvényenként 1,16 dolláros nyereséget prognosztizálnak, amely a profit terén 2 százalékos visszaesést, míg a bevétel terén 10 százalékos bővülést jelentene a tavalyi azonos időszakhoz képest.

Igaz, a vállalat hagyományosan felülteljesíti a várakozásokat, az elmúlt nyolc negyedévben minimum 8 százalékkal.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!