Sorozatos leminősítés a bankszektorban

A Goldman Sachs számos európai bankrészvény minősítését változtattat meg kedden, többségben negatív irányban.
NAPI, 2010. szeptember 21. kedd, 09:38
Fotó:

A befektetési bank kommentárja szerint most, hogy a Basel III szabályozás ismert, reálisan fel lehet mérni, milyen az európai bankok tőkehelyzete. Ennek fényében a Goldman elemzői az eddigi semlegesről eladásra minősítették le a Crédit Agricole SA, a Natixis SA és a Credito Valtellinese papírjait.

A Santander SA, az Allied Irish Bank LC és a H&H Bank anyabankja, a KBC Group NV megítélése semlegesre romlott az eddigi vételről.


Vételre javasolják viszont az eddigi tartás helyett a BNP Paribas SA papírjait, s eladásról tartásra javult a Swedbank AB minősítése.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK