A Morgan Stanley 3,7 milliárd dolláros, az elmúlt két hónap során felhalmozott veszteségéről szóló vészterhes hír hatására Európa-szerte zuhanni kezdtek a pénzintézetek részvényei. A Barclays papírjának árfolyamát 3,7 százalékkal nyomták lejjebb a befektetők a londoni tőzsdén, azt követően, hogy a cég jelentős másodlagos jelzálogpiaci veszteségeket szenvedett korábban. A Royal Bank of Scotland a kezdetben a rivális szektortársnál is nagyobb, 4,6 százalékos veszteségét tornászta vissza 3,5 százalékos árfolyamveszteségre. A Credit Suisse csak mérsékelt, 1,2 százalékos, a HSBC pedig 1,7 százalékos visszaesést regisztrált. A Fortis papírjainak 4,2 százalékos bukását sokkal inkább a cég bejelentése szerinti 9,7 százalékos harmadik negyedévi profitcsökkenés okozta, mint a Wall Street-i hitelpiaci félelmek, ám az ABN Amro felvásárlásában részt vevő cég veszteségei - a bejelentés alapján - nagyrészt a globális pénzpiaci rumlinak köszönhetők.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!