Ismét emelkedőben az olaj világpiaci ára, a fekete arany drágulása pedig rövid fellélegzés után ismét nehéz helyzetbe hozta az olajfüggő cégek részvényeinek árfolyamát. A légitársaságok papírjai meredek lejtőre kerültek, de a negatív oldalon fejezték be a napot a nagy autógyártók részvényei is. A banki szektort az Allianz hírei mozgatták meg, piaci információk szerint ugyanis a német biztosító több ajánlatot is visszautasított a tulajdonában lévő Dresdner Kleinwort Wassersteinre. Az ING Group részvényei is több mint egy százalékkal karcsúsodtak, a cég ugyanis 250 millió euróért válik meg vagyonkezelő részlegétől, amit a befektetők keveselltek. A Nokia-részvényt az ABN Amro, a Novartist a J.P. Morgan minősítette le, így mindkét papír a negatív oldalon fejezte be a napot. Az SAP pedig lekerült a J.P. Morgan "fókusz-listájáról", ennek ellenére a részvény tartani tudta magát a pénteki záróértéke körül.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!