A 2014-ben lejáró, 2,75 milliárd euró értékben piacra dobott kötvény átlaghozama 4,037 százalékra nőtt a korábban kibocsátott azonos futamidejű papír esetében kialakult 3,568 százalékról, de a kereslet is 2,5-szeres volt a korábbi 1,8-szereshez képest.

A másik, 2015-ben lejáró 1,2 milliárd euró értékű állampapír átlaghozama 2,964 százalékról 4,230 százalékra emelkedett, ami csak kissé marad el a másodpiaci hozamtól. A korábbi aukción tapasztalt 1,6-szeres kereslettel szemben most 2,9-szeres ajánlattal válaszoltak a meghirdetett mennyiségre a forgalmazók.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!