A forint árfolyamában várhatóan a délutáni kamatdöntésig nem lesz lényegesebb mozgás, mivel a befektetők kivárnak. Az elemzők többsége 25 bázispontos kamatemelést vár, amivel 6 százalékra nőhet a jegybanki alapkamat. Piaci befektetők szerint egy kamatemelés kevesebb hatással lehet a forint árfolyamára, mint egy meglepetésként ható tartás, ami valószínűleg gyengítené a magyar fizetőeszközt. Növeli a jegybanki kamat szinten tartásának esélyeit az a tény, hogy a forint jelentős mértékben erősödött a legtöbb fontosabb nemzetközi valutával szemben, miután a kormány korábban a piac által biztatónak ítélt reformtörekvéseket jelentett be. A kamatemelés mellett szól ugyanakkor a megnövekedett energia- és élelmiszerárak miatti magasabb infláció - vélik elemzők. A svájci frank jegyzése 210,25 forint volt hétfőn reggel a péntek késő esti 210,23 forint után. Egy dollárért 201,64 forintot adtak a nemzetközi bankközi devizapiacon, ami valamivel több, mint a pénteki záróárfolyam 201,49 forint. Száz japán jent 243,64 forinton jegyeztek 244,03 forint után. Egy euró 1,3047 svájci frankot ért, ami közel azonos a péntek esti 1,3048 frankkal. A közös valuta 1,3604 dollárt ért az előző heti 1,3614 dollárt követően.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!