A társaság leányvállalatai a tavalyi, egész éves árbevételüket tekintve 146 millió forintos bevétel gyarapodást értek el. A ma közzétett tőzsdei gyorsjelentés szerint az elsősorban ingatlanhasznosítással foglalkozó Appeninn Vagyonkezelő Holding Nyrt. leányvállalatai 2010. négy negyedéve alatt 1098 millió forint árbevételt termeltek. A 2009-ben teljesített, 952 milliós árbevételüket tekintve 146 millió forinttal gyarapodott a bevétel - áll a cég közleményében.Az Appeninn Holding stratégiája olyan réspiaci szegmensekre koncentrál, melyekben alacsonyan árazott, ám professzionális üzemeltetés révén nagy hozamtermeléssel üzemeltethető eszközök szerezhetők meg, és tarthatók fenn közép- illetve hosszútávon, befektetési céllal - mondta a gyorsjelentés kapcsán Székely Gábor, az Appeninn igazgatótanácsának elnöke. A társaság számára a meghatározó tulajdonoson, a Lehn Consultingon keresztül a finanszírozási háttér biztosított, így megfelelő forrásokkal rendelkezik a kedvező befektetési lehetőségek, így akár további irodaház vásárlások finanszírozására. Az Appeninn folyamatosan vizsgálja a befektetési lehetőségeket, a társaság menedzsmentje szerint a jelenlegi piaci környezet megfelelő értékeltség melletti akvizíciós lehetőségeket biztosít 3000 nm feletti 'B' kategóriás budai irodaházak vonatkozásában, mely tranzakciók a további növekedés bázisául szolgálhatnak. Az irodapiacon a 2009. évi mélypont után 2010. végére egyértelművé vált a kereslet stabilizációja. A társaság profitálni tudott a változó, nagyobb költséghatékonyságot kereső bérlői igényekből, így összesített kihasználtsági mutatója 80 százalék, mely lényegesen meghaladja a piaci átlagot. Az éves átlagos kihasználtság jelentősen meghaladta a 90 százalékos szintet, a 80 százalékra csökkenés egy jelentősebb bérlő időszak végi távozásának köszönhető.Az Appeninn Vagyonkezelő Holding Nyrt. közel 540 millió Ft-os tőkeemelést hajtott végre négy leánycégében. A tranzakciót követően a Holding leánycégeinek tőkeoldali finanszírozása biztosított, a kedvező kamatozású, hosszú távú hitelek a leánycégekben már korábban is rendelkezésre álltak. A cégcsoport finanszírozása stabil; nincs kifutó, megújítási kényszerrel rendelkező rövid lejáratú bankhitele. A főtulajdonos Lehn Consulting 2,5 millió CHF hitelkeretet biztosít a csoport számára - közölte a cég.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!