A forint csütörtökön zuhant nagyot a szerdai árfolyamhoz képest: egészen a 269-es euró jegyzésig jutott, a kockázatos eszközök piacain tapasztalható pesszimista befektetői hangulat miatt, majd a nap végére visszakapaszkodott, de a régiós valuták közül így is a legrosszabbul teljesített csütörtökön. Szakértők szerint azonban az elkövetkező napokban nem várható jelentősebb további gyengülés: az euróval szemben legfeljebb a 270 forintos szintig eshet a pénteki kereskedésben. Kereskedők szerint a forint árfolyama a következő napokban a görögországi fejleményeket követi, illetve árfolyamát a választások után kialakult helyzet befolyásolja majd jelentősebben. Pénteken kora reggel egy dollár 200,10 forintot ért a bankközi devizapiacon, a csütörtök késő esti 200,45 forint után.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!