Az európai parketteken a gyógyszer- és a légiszektor jelentős gyengülése volt megfigyelhető. Előbbi ágazat azután került lejtőre, hogy a Biogen és az ír Elan Corp. bejelentette, hogy egyik készítményük, a Tysabri használata nyomán 3 páciens akár halálhoz vezető, ritka betegséget kapott. Az Elan részvényeinek árfolyama a bejelentés nyomán kevesebb mint felére esett, s a többi gyógyszercég - például Bayer AG - papírjaitól is igyekeztek megválni a részvényesek. A légitársaságok árfolyamait a májusi szállítású olajárak emelkedése nyomta le. A német Lufthasnsa 0,6 százalékkal esett, míg az Air France-KLM papírjainak árfolyamát az olajár várható kedvezőtlen alakulása mellett a Credit Suisse First Boston leminősítése is gyengítette. Az erős oldalon az egyik legfigyelemreméltóbb teljesímtény a Continental abroncsgyértóé volt, a német cég kurzusa több mint 5 százalékkal emelkedett, miután a társaság a vártnál jobban zárta a múlt év utolsó negyedét. Valamennyi vezető mutató csak csekély mértékben változott tegnahoz képest: a CAC 0,1 százalékkal, a DAX alig több mint egy ponttal (0,03 százalékkal) "erősödött, miközben a Footsie 0,13 százaklékkal lett kevesebb.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!