Sokan tartottak attól, hogy keddtől az osztalékszelvény nélkül forgó Magyar Telekom részvényei a részvényeseknek kifizetett részvényenkénti 50 forintos osztaléknál nagyobb mértékben eshet, ez okozhatta, hogy már hétfőn nagyot esett az árfolyam annak ellenére, hogy a szelvényt csak kedden vágják le. Ráadásul nem is kicsi hanem 3 milliárd forintot meghaladó forgalom mellett esett az árfolyam, amivel a legnagyobb forgalmú papír lett a magyar tőzsdén. A Magyar Telekom így 403 forinton 1,7 százalékos mínuszban fejezte be a napot. Mindez azért volt meglepően gyenge teljesítmény, mert a BUX csupán 0,3 százalékkal esett vissza, ami 18 378 forintos utolsó értéket takart.

Az OTP a BUX-al megegyező mértékben 0,3 százalékkal emelkedett, ami 4794 forintos záró árat jelentett. A bankrészvény napközben 4800 forint felett is megfordult egy picivel, de ezt a szintet nem tudta tartani.

A Mol és a Richter egyaránt 0,8 százalékkal drágult a hét első napján. A Mol napközben ennél jóval magasabban is megfordult, a zárás előtt azonban már előző napi záró árára csúszott vissza a papír, ahonnan a záró szakaszban kötötték fel a részvény árfolyamát a 16 280 forintos szintre.

A kisebb részvények közül az Egisnél továbbra sincsenek nagy mozgások. A kisebbik gyógyszergyártó 0,1 százalékkal 18 130 forintra csúszott vissza. Az FHB árfolyama viszont szárnyakat kapott, a kisebbik bankrészvény 3,1 százalékkal 361 forintra drágult. Nem mozgatta meg viszont a Pannergy árfolyamát, hogy a héten átadják a legfontosabb projektjének számítómiskolci beruházás első szakaszát.  A részvény a jó hír ellenére minimálisan 0,3 százalékkal 364 forintra emelkedett.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!