A német kormány évek óta sürgeti egy technológiai piac létrehozását, amely megkönnyítené a startup vállalkozások számára, hogy tőkét szerezzenek.

A Deutsche Börse azonban mostanáig csak egy online platformot működtetett, amely a növekvő startupokat összekapcsolta nemzetközi befektetőkkel. Arra hivatkozott, hogy nincs megfelelő kereslet egy olyan különálló piacra, mint amilyen a technológiai vállalatok részvényeinek kereskedésére szakosodott Neuer Marktra volt annak idején.

Az 1997-ben alakult Neuer Markt - amelyet az amerikai Nasdaq német megfelelőjének szántak - 2002 őszén zárt be, miután a technológiai lufi kipukkanása után drasztikusan csökkentek az árfolyamok. Az irányadó index 95 százalékkal esett vissza az utolsó két és fél év alatt, és a történelmi csúcson 440 milliárd eurót elérő piaci kapitalizáció 22 milliárdra zsugorodott.

A Deutsche Börse azt tervezi, hogy jövő év március 1-jén indítja el az új piacot, amelyre csak megfelelő jogi és pénzügyi háttérrel rendelkező vállalkozások kérhetik bevezetésüket. Az új piac inkább a kis- és középvállalkozásokat célozza meg, semmint a technológiai cégeket.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!