Az informatikai vállalat - köszönhetően az elnyert óriási BKV-megbízásnak - úgy számolt, 2009-et 20 milliárd forintra növekvő árbevétel mellett mintegy 6-8 százalékos üzemi eredményhányaddal, azaz egy milliárd forintot meghaladó üzemi eredménnyel zárhatja.

Az év vége felé látszott, ennek eléréséhez az utolsó három hónapban csodát kéne tenni, ez pedig a ma közzétett gyorsjelentés tanúsága szerint nem jött össze a társaságnak.

Persze búslakodnia sincs túl sok oka a tulajdonosoknak. A cég a nehéz piaci körülmények ellenére szinten tudta tartani éves árbevételét, a közel duplázódó Ebitda-eredmény pedig megközelítette az egymilliárd forintot.


Üzemi szinten 522 milliós profitról adhatott számot a társaság, amit 2008-cal ellentétben ezúttal nem apasztott a saját részvényeken keletkezett veszteség sem - igaz sok nyereséget sem hoztak a papírok.


A 378 milliós adózás előtti nyereségből 271 milliót a magyar csoporttagok, 107 milliót pedig a cseh leánycég termelt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!