Szabadesésben az OTP - zuhan a BUX

A mínuszos start után tovább hízott a BUX vesztesége pénteken azt követően, hogy az OTP áttörte a 2300 forintos támaszt.
NAPI Online, 2009. január 23. péntek, 10:40
Fotó:

A BÉT indexe másfél órával a börze nyitását követően 3 százalékos mínuszban 11299,66 pontra zuhant, onnan pedig minden bizonnyal tovább folytatja szabadesését, azt követően, hogy nem bírta megtartani a korábbi mélypont az OTP árfolyamát.

Néhány perccel ezelőtt 2300 forint alá esett a kurzus, ami számos úgynevezett stop megbízást is aktivált. A technikai elemzés szabályai szerint ugyanakkor ezzel még nincs minden veszve, az számít, hogy hol tud zárni a bankpapír.

A BUX index veszteségeit csak tovább növelte a Mol több mint 3 százalékos bukása, mely révén az olajospapír árfolyama 8635 forintra esett vissza. Nem segített az 3,4 százalékkal 28 600-ra visszaeső Richter sem, miközben a Telekom 0,5 százalékkal 552 forintra csorgott le.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK