A fél hármas amerikai makroadat megjelenése előtt már elkezdték venni a magyar bankpapírt, amely így 1290 forintos szintről 1340 forintig szedték ki a könyvet, amelyben a fő szerepet az OTP maga játszotta - mondták el a Napinak brókerek. A rossz adat megjelenése után tovább vették a részvényt, amely így 1370 forintig emelkedett, ami 15 forinttal volt magasabb az előző napi záró árnál. Ez a szint azonban már soknak bizonyult egyenlőre így háromnegyed háromkor már 1,8 százalékos mínuszban 1330 forint környékén forgott a papír. A forgalom elég nagy 5,6 milliárd forint volt ekkor.

Három órára viszont már 4,0 százalékos pluszban volt a bankpapír, ami 1400 forintos árfolyamot jelentett. A Mol 1,5 százalékkal 8690 forintig szaladt.

Ennek hatására a BUX is pluszba lendült, 9750 pontos értéke 1,7 százalékos többletet jelentett.

A többi vezető papír közül a Richter 2 százalékos pluszban 24 150 forinton volt, míg a Magyar Telekom 2,2 százalékkal 528 forintig emelkedett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!